Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Deze donkere kleuren geven sfeer!

Ik ben dol op donkere kleuren in het interieur. Van donkerblauw tot merlotrood. Van luxe donkergroenen tot zelfs zwart. Donkere kleuren nemen een sfeervolle mysterie mee. Donkere kleuren geven knusheid, mits goed gebruikt. Welke donkere kleuren geven sfeer? En hoe gebruik je deze kleuren?

Donkerblauwe wand met donkerblauwe radiator en stopcontacten. Witte plint en eiken vloer.

Eerst maar de vraag: ‘Welke donkere kleuren geven sfeer?’ En als antwoord heb ik zeker klaar staan: Elke donkere kleur brengt sfeer mee. Het is maar net welke kleur past in je interieur. Niet het antwoord wat je wilt horen? Het ligt toch echt aan een aantal factoren:

  • Lichtval in het huis.
  • Grootte van ramen zodat lichtval optimaal is.
  • Welke andere kleuren gebruik je?
  • Welke stijl is je interieur? Als je alles beige en licht wilt houden, zijn hele donkere kleuren op grote oppervlakken niet het slimst om te doen.
  • En als tip: Gebruik vooral de kleuren die vergrijst zijn. Dus niet de hele felle kleuren, deze worden sneller kinderachtig.

Het draait meer om hoe je deze kleuren gebruikt. En deze factoren hebben er echt mee te maken. Heb je weinig lichtinval of een slecht lichtplan voor ‘s avonds? Dan kunnen donkere kleuren heel overweldigend en deprimerend werken.

Als andere factor kan ik je ook vertellen dat de andere kleuren die je gebruikt, een enorme impact hebben op welke donkere kleuren je gebruikt. En hoe ze overkomen. Een donker geschilderde wand in combinatie met alle andere muren strak wit? Ja, dan komt die donkere wand toch echt heel erg op je af en lijkt het klein. Ga je voor een kleurpalet met een paar donkere kleuren op de wanden in combinatie met niet te lichte kleuren verder? Ja, dan komen donkere kleuren heel knus over.

Donkere kleuren moet je wel liggen. Houd jij van licht? Dan is een donkere kleur als accent in accessoires of een paar subtiele meubels genoeg. Ik ben daarin anders. Ik hou van lichtinval. Maar ben dol op donkere kleuren. De knusheid en intimiteit die het geeft. De mysterie van de donkere kleuren en de combinatie hiervan. Plus, ik hou niet van witte wanden die mij zelfs binnen verblinden.

Ben jij klaar voor een interieur met donkere kleuren? Dan help ik je graag tijdens een kleuradvies of interieurontwerp om jouw interieur een Colorful luxury te geven met donkere kleuren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp