Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Wat kost een interieurontwerp?

Ons leven moet er goed uit zien, met mooie spullen en leuke kleding. Ons interieur hoort hier ook bij. De andere vraag die altijd snel gesteld wordt: ‘Hoeveel gaat het mij kosten?’. Dus, wat kost een interieurontwerp?

Wat kost een interieuradvies?

Een interieuradvies is nooit zomaar een makkelijke vaste prijs zoals een pak melk. Bij de prijs van een advies of ontwerp zijn er met meerdere dingen rekening te houden. Ik benoem even de belangrijkste: Opleiding, ervaring, erkenning of makkelijker gezegd, hoe beroemd is iemand. Maar ook het pakket wat aangeboden wordt, de grootte van het project en wat moet er allemaal gedaan worden?

Huis inrichten kosten

Naast de kosten die een interieurprofessional zoals een ontwerper, stylist of architect vraagt, moet jij vooral bedenken hoeveel het in totaal mag kosten. Ook wat jij graag wilt zien. Ben je visueel ingesteld en heb je maar een paar vragen? Een mondeling advies of een plattegrond kan al voldoende zijn. Helemaal niet visueel ingesteld en alles 3D willen zien? Er zijn dan 3D beelden nodig, dat kost meer tijd en dan zijn logischerwijs de kosten ook hoger. Hoeveel kost nu dat huis inrichten, kosten van een professional zijn daarbij vergeleken een klein gedeelte. Maar wel het kleine gedeelte wat de impact maakt!

Gratis interieuradvies

‘Ja dag! Ik ga niet betalen voor iemand die mij verteld wat ik moet gaan doen! Ik doe het zelf wel!’

Dan zeg ik, als je niet gelooft in de samenwerking met een professional, laat je interieur dan maar saai zijn.

Maar ik hoor ook dat mensen gratis interieuradvies krijgen bij woonwinkels. Let dan extra op, want je betaald er zeker voor. Bij woonwinkels is het interieuradvies gericht op wat voor meubels en andere van hun eigen producten ze allemaal kwijt kunnen. One stop shopping, alleen zit je wel vast aan alleen de selectie die zij hebben.

Daarnaast is het nog de vraag wat dit ‘gratis winkeladvies’ inhoudt. Is het een heel plan, of alleen maar antwoord op je vraag: ‘Welk van jouw behangetjes gaat mooi bij de rest van mijn interieur?’

Wat kost een interieurontwerp?

Een interieurontwerper zoals ikzelf let op veel meer dingen dan je denkt. Eerst! Hoe benutten we de ruimte optimaal. Wat is daar dan voor nodig? Welke soort en stijl meubels passen er dan het beste? Is er maatwerk meubilair nodig? Of moeten we structureel wat veranderen omdat we de keuken uitbouwen of een en suite badkamer wensen?

Wat kost een interieurontwerp?
Bij mij kost een mondeling interieuradvies, waarbij we al pratend, wijzend en lopend door de ruimte tot goede eerste ideeën komen €150,- voor 2 uur.
Tot betere ideeën en plannen komen we in een interieurontwerp, waar tekeningen en tijd beginnen met €975,-.
Zijn er meer tekeningen gewenst, zoals voor maatwerk meubilair, ontwerpen voor keukens en badkamers of 3D aanzichten. Een verlichtingsplan of elektraplan of wellicht een uitwerkingstekening voor een aannemer. Daarnaast is het ook handig dat ik help met het opvragen van offertes, communiceer met schilders, aannemers en andere uitvoerders. Ik spreek dezelfde taal en weet wat er moet gebeuren. Plus wil je snel en gemakkelijk shoppen naar de juiste meubels op een unieke manier? Deze begeleiding zijn ook kosten die je maakt.

Kosten interieuradvies

Als je alles dan even optelt kan je het zo voordelig maken als €150,- om op uitvoerbare eerste ideeën te komen. Of wil je zo min mogelijk stress en moeite wilt ervaren? Kosten voor een ontwerp met uitvoering liggen al snel tussen de €2500,- en €8000,- gemiddeld.

Benieuwd wat al deze kosten nu inhouden als je een nieuwe woning gaat betrekken? Of als je een eigen woning laat bouwen? Of blijf je lekker zitten waar je zit en wil je het compleet anders?


Heb je vragen? Stel ze gerust in een persoonlijke mail.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp