Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Vloerkleed op maat

Hoe groot moet een vloerkleed zijn? Als je weet hoe groot deze moet zijn, is deze dan ook te vinden? Dat is vaak lastig. Een vloerkleed op maat laten maken is hier een uitkomst.

Grootte vloerkleed

Hoe bepaal je hoe groot dat vloerkleed dan moet zijn? Ik wordt altijd gek van interieurs waar een klein kleedje ligt nog net onder de salontafel. Dat is geen vloerkleed. Een vloerkleed hoort naast het warme gevoel en sfeer ook een hoek samen te brengen. Een vloerkleed verbindt. Dus als regel kan je goed aanhouden dat je een vrijstaande bank en fauteuils op het kleed wilt zetten. Staat de bank langs de muur en heeft deze een nauwelijks zichtbare poot? Dan mag deze tot de poot komen.

Karpet op maat

Maar dat karpet, zoals het ook wel eens genoemd wordt, dat wordt dan een rare maat. En dat is niet te vinden.
Nee, dat kan best. Standaard maten zijn vaak niet groter als 3 x 4 meter. Deze grootte is zelfs al schaars te vinden in Nederland. Wat dan?

Vloerkleed op maat laten maken

Dan laat je een vloerkleed op maat maken. Er zijn hier een paar mogelijkheden met elk hun eigen prijs en kwaliteit.
De bouwmarkten en sommige winkels/merken hebben een kleine selectie, vaak hoogpolige polyester kleden die op elke maat verkrijgbaar zijn.
Woninginrichters en sommige woonwinkels in het midden/hoog segment hebben vloerkleden die op maat gemaakt kunnen worden. Vaak ook nog effen van kleur, maar gelukkig steeds meer met patronen. In verschillende hoogtes en materialen. Daarbij kunnen bij woninginrichters ook de kamerbrede tapijten op maat gemaakt worden.

Vloerkleed op maat wol

Wil je een vloerkleed helemaal op maat gemaakt, helemaal naar je eigen zin? Sommige merken kunnen vloerkleden helemaal naar eigen wens maken. Zo heb ik zelf de collectie van The Wool Studio. Ik kan zelf de grootte bepalen, zelf een patroon of dessin ontwerpen en zelfs bepalen welke kleur elk draad moet worden. Deze kleden zijn dan van 100% wol. Dit is een grote investering, al maak je wel een kleed wat perfect bij jou en jouw interieur past.

Vloerkleed op maat

Zijn er ook kleden op maat te verkrijgen van duurzaam materiaal? Zeker! Wol is zeker al een duurzaam materiaal. Naast de speciale wollen kleden die ik kan ontwerpen kan ik ook dit materiaal laten vervangen door Tencil, dit is materiaal van de eucalyptus en 97% te recyclen.
In de markt zie ik ook veel andere materialen opkomen. Denk bijvoorbeeld aan gerecyclede plastic flessen, stoffen en andere materialen die gerecycled zijn.

Bij een vloerkleed op maat hoort een interieur op maat. Als interieurontwerper is dit precies mijn vak. Het interieur ontwerpen zodat het precies bij je past.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp