Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Hoe doe je het huis renoveren

Een huis renoveren. Daar komt veel bij kijken.

Waarom ga je renoveren? wat ga je renoveren? Ga je het zelf doen of neem je een aannemer in de hand? Wat gaat het allemaal kosten? En een belangrijke vraag voor mij, die naar mijn bijna gevoel altijd wordt overgeslagen. Hoe gaat het eindresultaat er dan uit zien?

Renovatie huis kopen

Daar heb je het huis van je dromen, alleen moet er nog veel gebeuren voordat die droom er ook echt zo goed uit ziet. Dan kom ik meteen terug op mijn belangrijke vraag. Want hoe wil je dat het eindresultaat eruit ziet?

Ik zie veel programma’s en eindresultaten van verbouwingen en renovaties. Wat mij opvalt is dat er over dat eindresultaat altijd weinig is nagedacht. Het zijn altijd witte dozen met wat meubilair maar ergens neergezet. Nog maar net wat ziel van het oude pand maar geen persoonlijke touch van de nieuwe bewoners. Geen kleur, geen spanning.
Maar je wilt toch juist bereiken dat het na de renovatie als je droomhuis eruit ziet?

Huis renoveren kosten

Ja, maar de kosten… Ik ben al mijn geld kwijt aan het daadwerkelijk renoveren van mijn huis. Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens. Op meerdere vlakken. Want je kan in het budget ook alvast het nieuwe interieur plannen. Dan is er budget om niet alleen de renovatie of verbouwing zelf te financieren, er is ook budget om het ‘cosmetisch’ aantrekkelijker te maken. Want zeg nu zelf, een strakke kale wand is leuk, maar aangekleed met kleur, meubels en accessoires, dan pas ziet het er ook uit alsof je al dat geld hebt uitgegeven. Die luxe mag je jezelf ook geven na een renovatie.

Woning laten renoveren

Tv programma’s laten je af en toe geloven dat je zelf handig moet zijn om dit soort projecten te doen. “Want het kost zoveel als je het uit besteedt”. Ik zie het anders. Zelf ben je nooit zo goed als een aannemer en zijn team. Neem je weken vrij en ga je maandenlang weekenden door naast je normale werk om de woning te renoveren. Deze weekenden zijn dan ook niet gratis, het kost je heel veel tijd. Of maakt de beslissing dat je juist weekenden vrij hebt de keuze makkelijk om het uit te besteden.

Huis renoveren architect

Is een architect nodig bij het renoveren van je woning? Niet per se.
Een interieurontwerper zoals ikzelf is wel weer handig. Wij zien dingen die je niet ziet. Dit naast een goede indeling, waardoor je een goed verlichtingsplan en elektraplan krijgt. Maar ook denken wij mee over juist dát eindresultaat! Met de juiste kleuren, materialen en meubilair voor die extra luxe uitstraling. In de renovatie een muur doorbreken, ruimtes samenvoegen of juist scheiden? Dit kunnen wij ook regelen, desnoods in samenwerking met een architect.

Wat kost een huis renoveren?

Tja, dat is altijd lastig om te zeggen. Hoeveel ga je renoveren en verbouwen? Maak je veranderingen is de constructie van een huis? Wat voor materialen wil je gebruiken? Wat is er allemaal nodig om het eindresultaat te behalen? O ja, en welk budget is er beschikbaar vanuit jouw kant?
Wat ik wel weet. Zelf maar wat doen, dan vergeet je dingen, je maakt fouten of koopt toch de verkeerde materialen waardoor je tijd en ook geld kwijt bent. Begeleiding en een goed plan opgezet door mij en mijn team. Waardoor dat eindresultaat spectaculair wordt, denk aan een bedrag vanaf €4000,-.

Is dit het waard? Ja! Niet alleen voorkom je fouten, aan alles wordt gedacht. Een woning renoveren is net als een nieuwbouwwoning kopen. Je kan de woning aan al jouw wensen aanpassen. Alleen dan wordt een huis een droomhuis.

Wil je meer informatie over mijn interieurontwerpplannen. Wat het inhoudt en wat het toevoegt. Of lees meerdere blogs die je helpen met interieurbeslissingen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp