Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Wat kost een interieur advies?

Het is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Wat kost een interieur advies? Om dit te beantwoorden wil ik juist weten: Wat zijn de wensen en eisen? Wat is de situatie? Gaan we het huis verbouwen? Of wil je alleen dat ik meedenk om de laatste puntjes op de ï te zetten?

Ja, ik heb voor een interieur advies een prijs. Toch wil ik liever weten op wat voor manier ik je echt kan helpen. Is samen sparren genoeg? Of kan ik meer impact maken en je dus beter helpen als we meer doen? Bijvoorbeeld bij het kopen van een nieuw huis, het verbouwen van je eigen woning of het laten bouwen van een huis. Bij deze drie vormen is samen een paar uur sparren gewoon te weinig en dekt een interieurontwerp de lading beter.

Een interieur advies kost minder dan toch weer die te grote bank kopen.

Een foute keuze maken, dat is kostbaar. Door de keuzes die je over je interieur wilt maken te bespreken met een interieurontwerper, bespaar je al snel heeeel veeeel kosten. Zelfs twee uur sparren met mij over je interieur kan je zomaar geld besparen. Want ik behoed je voor de foute keuzes.

Ja, maar in de winkel krijg ik gratis advies!

Laat mij je even uit deze droom helpen, gratis bestaat niet. Het advies wat je in de winkel krijgt, dat is gebaseerd op de meubels of andere producten wat ze daar verkopen. Je hebt meteen een rondleiding, informatie of zelfs prijzen gekregen over deze items? Ja, dat is geen gratis, en al helemaal geen onafhankelijk interieur advies. Het gaat in bijna alle winkels om de verkoop van deze producten. Echt onafhankelijk interieuradvies? Dat krijg je van een onafhankelijke interieurontwerper.

‘Een van mijn laatste klanten heeft dure beslissingen gemaakt.’ Ik vertel:

Dit gezin uit Rotterdam heeft een paar jaar geleden een nieuwbouwhuis gekocht. Zelf bedacht hoe het ongeveer mocht worden en hierop de keuzes gebaseerd. Bij het adviesgesprek kwam ik erachter dat ze over veel punten niet hadden nagedacht. Geen stroompunt direct boven het kookeiland en niet boven de eettafel. Zo wordt er nu met plakstrips gewerkt wat goedkoop en onaf staat. Opnieuw infrezen kost enorm veel geld. Hadden ze mij eerder ingeschakeld, hadden we dit voorkomen. Om maar te zwijgen over een slechte investering in eetkamerstoelen, welke al tweemaal vernieuwd zijn omdat het niet past en van slechte kwaliteit is. Nu hebben we een keuze voor kwalitatief goede stoelen in de juiste kleur en stijl.

Dus wat kost een interieur advies? Dat ligt toch echt aan je eigen plannen en wensen. Want daar baseren we de beste aanpak op. Of we gaan voor een simpel interieur advies of waar een ontwerp toch is. Wil je even sparren over je interieur, lees vooral verder over wat je mij allemaal kan vragen tijdens zo’n sparsessie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp