Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Wat is de basis van het interieur?

Je hoort wel eens dat de basis voor het interieur goed moet zijn. Want zo kan je er alles mee… Om vervolgens te zien dat de wanden wit zijn en er maar een paar meubels zijn neergezet.

De basis van het interieur wordt vaak gezien als die paar leuke meubels neerzetten, alles (wit) geschilderd en klaar. Alleen zie ik dan meteen dat sfeer nog ver te zoeken is. Wat er ook in die ruimte gezet wordt, het voelt nog steeds als een kille ruimte. Dan! Dan weet je dat er geen aandacht is besteedt aan de basis. Daarom even een uitleg wat die basis dan wel is.

Raambekleding

De basis is niet één ding. Het zijn meerdere factoren. Dus ik begin gewoon random bij een punt. Dat is dan raambekleding. Wat hang je voor de ramen? Er zijn veel opties die ik in andere blogs wel vertel. Daarvoor moet je even tussen mijn blogs kijken. Waarom maakt raambekleding dan deel uit van de basis? Ramen, en wanden waar ramen in vallen, zijn grote oppervlakken. En grote oppervlakken hebben veel impact. Dus pak die ramen En de wanden rondom goed aan in je raambekledingsplan.

De vloer

Ik zei het al, grote oppervlakken. Dan denk je natuurlijk ook snel aan de vloer. Dan denk je goed, want de vloer is zeker onderdeel van de basis. Het fundament van de inrichting. Een vloer niet passend maken aan je stijl, door bijvoorbeeld de oude versleten vloerbedekking van de vorige bewoner te laten liggen, dan is de juiste basis zeker verpest.

Wat doe je met de wanden?

‘Nou! Gewoon lekker wit schilderen. Want dan hou je het licht.’
Gefeliciteerd, de basis is verpest. Juist door met kleur op de wanden te werken, zorg je voor diepte. Diepte zorgt voor gezelligheid. Wat voor kleur dan? Iets wat bij je past. En kies niet voor één kleur, kies voor meerdere kleuren die elkaar versterken. Wil je niet schilderen of net meer aandacht geven aan je wanden? Kijk dan eens naar een leuk behang.

Kijk eens naar boven

Wanneer is het plafond voor het laatst aangepakt? Zitten de zichtbare sleuven van de betonplaten er nog in? De beste tip voor een rustig interieur: Stuuk het plafond glad! Waarom? Het plafond is het grootst zichtbare oppervlak van elke ruimte. Er staat niks voor, alleen hangen er een paar lampen aan. Koester het plafond, want dit maakt echt impact.

Wanneer je deze tips hebt gedaan en nog geen meubels hebt staan, zal het toch aanvoelen alsof de ruimte aangekleed is. Deze aankleding, dat is de basis. Ga nu door naar de rest. Daar heb ik ook nog een tip over.

Het lijkt de kringloop wel

Al is dit minder deel van de basis. Het maakt wel een groot verschil. Meubilair, decoratie en verlichting dat bij elkaar past in stijl, materiaal en kleur. Het is zelfs nog beter als dit ook nog bij de kleuren van de basis van het interieur passen. Want om nu studentikoos van alles en nog wat te hebben staan, dat is niet iets wat je na de studententijd nog wilt uitstralen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp