Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

5 Tips bij elke verhuizing

5 Tips bij elke verhuizing zodat jouw interieur echt ‘af’ is.

Wanneer je gaat verhuizen, verander je van leefomgeving. Het huis waar je heen gaat, is natuurlijk nog niet perfect. Je eigen stempel moet er nog op. Je eigen stijl, je eigen (nieuwe) meubels en accessoires. Toch zijn er een aantal dingen die je minder snel zal doen. Simpelweg omdat je er niet bij stil staat. Daarom deze 5 tips bij elke verhuizing zodat je interieur echt ‘af’ is!

Stuuk de plafonds glad

De etages van moderne woningen worden opgebouwd uit betonplaten. De afwerking van de plafonds hiervan laten te vaak te wensen over. Je ziet nog steeds de randen van de platen, wat totaal niet netjes staat. Daarbij zijn wij mensen heel visueel en zien wij onbewust ruimte. Aangezien het plafond het grootst zichtbare oppervlak is, merken we hier onbewust de oppervlakte van de kamer aan. Maar! Met de naden van de betonplaten zichtbaar, deel je dit ook weer op. Stuuk daarom altijd de plafonds glad. Op deze manier wordt jouw interieur ineens een stuk rustiger!

Laat een kleurplan opstellen

Met verhuizen vergeten we vaak kleur toe te voegen. Ik hoor vaak onder het mom van ‘we weten nog niet hoe de ruimte voelt’. En ja, dit kan ik wel begrijpen. Toch bepaald kleur enorm veel sfeer, knusheid en ook hoe je de ruimte ziet. Het laten maken van een kleurplan op maat is helemaal geen overbodige luxe. Kleur bepaald zo veel in het interieur en toch durf je zelf te weinig kleur toe te voegen. Het zal maar eens te spannend worden. Maar geen kleur toevoegen, dan is je interieur sowieso gedoemd tot saai. Laat een kleurexpert zoals mijzelf daarom meedenken.

Nieuwe stopcontacten

Er zijn een paar redenen om stopcontacten, andere wandcontactdozen en lichtschakelaars te vervangen. Een oudere woning, dan zijn ze ook zeker oud en wellicht verkleurd. Ook al zijn ze klein, ze zijn wel zichtbaar. Het is een accessoire van het huis zoals het bij kleding een armband of ketting is. Subtiel. Laat het opvallen door een modern accessoire van je huis te zijn. Maar aan de andere kant, stopcontacten en andere wandcontactdozen zijn niet heel erg mooi, dus hoeven ze ook niet op te vallen. Toch, als je een muur in een kleur schildert, vallen ze ineens op als witte puisten. Tip! Schilder ze met een lakverf (water gedragen lak voor hout) mee in de kleur van de muur. Zo vallen ze mooi weg.

Andere deuren

De standaard bouwdeuren zijn nu niet heel erg mooi. Tuurlijk, ze zijn simpel. Past simpel wel in je interieur? Of mogen de deuren wel wat luxe uitstralen? Met een stevig aanvoelende deurklink. Een deur en zelfs de deurposten vervangen (voor hout) zorgt voor een stuk luxe en warmte. De uitstraling van een kamer verandert met de keuze voor de juiste deur.

Oh zo belangrijk! De raambekleding

Wat heb je voor je ramen hangen? Een standaard product zo uit het schap gepakt bij de bouwmarkt? Niet de juiste maat van het raam, maar lekker goedkoop? Deze keuze zorgt voor een goedkoop uitziend interieur. Hoe vaak ik het wel niet zie als ik door een wijk loop. Raambekleding wat te klein is voor een raam. Zo’n zonde.
Wat dan wel? Laat raambekleding op maat maken. Wanneer dit passend is aan de vorm van het raam, dan maakt raambekleding je interieur af. Raambekleding is gewoon keihard onderdeel van de basis van je interieur. Als dit niet goed is, dan is je interieur niet goed.

Met deze tips maak je jouw interieur echt ‘af’! Dus wanneer je gaat verhuizen, zorg dat je budget hebt om deze tips op te volgen. Je zult mij dankbaar zijn.

Nog een extra tip!

Loop je naast deze tips bij elke verhuizing vast in je eigen gedachten. Weet je niet meer wat je moet regelen en doen met je interieur als je gaat verhuizen? Een interieuradvies zorgt dat jij alles weer op orde krijgt als het gaat om het interieur. Wil je de kleuren, meubels, raambekleding, vloeren of wat dan ook bespreken? Of een goed plan voor je interieur hebben. Stuur mij dan nu een bericht via mijn contactpagina, dan maken we een afspraak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp