Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Kopen zonder kijken, kan je dit zelf doen?

Kijk jij het ook? Het tv-programma Kopen zonder kijken? Per aflevering zie je een stel (of familie) dat al een tijd aan het zoeken is naar een nieuwe woning en er zelf niet uit komt. Overboden worden, verschillende smaken hebben waardoor er weinig ‘leuks’ op de markt is zijn vaak gehoorde redenen. Ook het gewoon hebben van een te groot wensenlijstje voor een woning die niet bestaat, maar wel zelf te creëren valt.
Maar goed, ze laten dit uit hun handen los en, samen met hun wensenlijst(al dan niet met compromissen) laten ze dit gebeuren. Ze weten niet welk huis/bouwval er voor hun aangekocht wordt, hoe en wat er verbouwd/gerenoveerd wordt en hoe het gestyled wordt.

Kijken zonder kopen interieur

Ik kijk wel meer van dit soort programma’s. Wat mij ook opvalt is dat veel woningen in de basis al wel naar wens zijn. Er zijn ‘genoeg’ kamers, deze zijn ‘ruim’ genoeg, de lichtval is goed, eventueel een wens voor een goede tuin en ga zo maar door. Wat dan niet zozeer naar wens is, is de stijl van het interieur. Daar is dan lastig doorheen te kijken. Hoe gaat jouw smaak passen in dit huis die nu nog de inrichting en sfeer uitstraalt dat bij je oma past.
Een instap-klaar huis waar je niks hoeft te doen vinden, is natuurlijk ieders droom. Er wordt altijd naar gezocht. Alleen bestaat deze niet, dus moet je dit zelf creëren.

Kijken zonder kopen stylist

De styling helpt hier natuurlijk bij. Niet alleen de verbouwing wordt aangepakt om het naar wens te maken, het moet ook goed aanvoelen voor de nieuwe bewoners. De stylist helpt. Je hoeft niet zelf die wekenlange zoektocht naar de juiste meubels te doen. Om je dan ook nog eens zorgen te maken over de combinatie en of dit wel bij elkaar past. Deze twijfel zorgt dan weer voor dat saaie interieur, je durft het niet spannend te maken. Of je weet gewoon niet hoe.

De hele tijd met die camera, dat wil ik niet

Door de lastige huizenmarkt, de populariteit van het programma en het toch niet kunnen vinden naar dat perfecte instapklare huis wat niet bestaat, weet ik dat er veel mensen zijn die op een of andere manier dit ‘Kopen zonder kijken’-systeem ook wel willen. Alleen wel een paar dingen anders.
Zo wil je natuurlijk niet de hele tijd een camera van de landelijke tv op je snufferd hebben. En! Je bent bang gewoon geen keuze te hebben in alles wat er gedaan wordt. In het huis(wat ook tegen kan vallen als je het niet weet), in wat er verbouwd of aangebouwd wordt en in de stijl en sfeer van de inrichting.

‘Kopen zonder kijken’ met je eigen team

Het is werkelijkheid, we kunnen dit ook doen. Zonder tv en je krijgt vooraf de keuzes, argumenten en problemen gewoon te horen. Ik ben zelf interieurontwerper, dus ik zorg voor het ontwerp, het meubilair, de kleuren en materialen en de styling. Ik werk samen met mijn bouwbegeleider/projectmanager Paul Veninga van Veninga Projects. Hij zorgt ervoor dat de verbouwing soepel en duidelijk verloopt. Wij weten samen wat er wel en niet kan. Een makelaar, die is ook te vinden, want ik ken er zat.

Zo heb je een team die voor je werkt, waar je alles mee kan bespreken, waar je tussendoor weet wat het eindresultaat en de pijnpunten zijn. Passend in jouw stijl zonder bang te zijn dat je het niks gaat vinden.
Owja, nog een pluspuntje! Omdat we dit allen samenvoegen, kunnen we voor alles rekening houden met het budget. Niet dat je de verbouwing eerst doet en dan jarenlang op een IKEA-bank (nee, echt niet slecht) moet zitten terwijl er een designbank hoort te staan.

Denk je nu: ‘Dat wil ik!’ Stuur mij dan een berichtje of bel mij even. Dan gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp