Interior designer & Color Specialist

Designed by elroy

Hoe creeer je meer ruimte in je interieur?

Ruimtegebrek is altijd een issue. Het huis lijkt vol te staan met spullen. Je kan geen ruimte meer vinden om iets kwijt te kunnen. Je stelt jezelf de vraag: ‘Hoe creeer je meer ruimte in je interieur?’ Ik geef je wat tips om meer ruimte in je interieur te krijgen.

Ja, net als alle verdere tips op internet, geef ik eerst even een rijtje met de geijkte punten. Verderop kom ik met de interieurontwerper-tip waar niet over gesproken wordt, tot nu.

Eerst de interieurtips:

– Opruimen natuurlijk. Doe prullaria weg dat geen waarde heeft. Alles wat je gekregen hebt en laat staan om ‘aardig’ te zijn, behalve tegen jezelf. De enige decoratie wat je nodig hebt zijn een paar goede items, geen bergen aan prul.
– Maak kastruimte, vooral dichte kastruimte. Benut loze hoeken zoals onder een trap voor kastruimte.
– Speel met licht. Voelt het benauwend aan wanneer het donker is? Meer verlichting is de truc!
– Overdag te weinig licht? Kijk rond en stel jezelf de vraag: ‘Welke items blokkeren dat het daglicht naar binnen valt?’
– Gebruik weerspiegelende objecten. Ja, gevoel van ruimte is ook zeker licht. Nee, niet zozeer lichte wanden (Dit kan snel sfeerloos overkomen). Reflecterende objecten zoals spiegels, een vloer waar licht op reflecteert of een salontafel met een zijdeglans afwerking. (Of groot dienblad die weerspiegeld) is wat je nodig hebt.

Ik kan nog veel meer tips geven om antwoord te geven op de vraag hoe creeer je meer ruimte in je interieur? Maar die vind je ook wel ergens anders. Nu mijn eigen tip om zoveel mogelijk ruimte te creeren en te benutten in huis.

Ik begin met de waarom voor de tip: De beleving van ruimte is niet zozeer een zo groot mogelijke kamer te hebben. De beleving van ruimte is het volgen van lijnen, rust brengen in oppervlakken. Waarom lijkt een landingsbaan zo lang wanneer je erop staat? De lijnen trekken je de diepte in. Dit gebruik je ook in je interieur.
De tip is dus ook, maak oppervlakken zo ononderbroken mogelijk. Gebruik zoveel mogelijk hoogte, breedte en diepte die je hebt. Waarom staan kleine meubels vaak zo rommelig? Je snapt het nu, de lijnen lopen niet door.

Dit is een van de redenen waarom ik zo dol ben op maatwerk kasten, behang, gordijnen die hele wanden beslaan, grote vloerkleden en houten vloeren. Lijnen en oppervlakken die je de diepte intrekken.

Wil je weten hoe we het meeste ruimte creeren in jouw interieur? Ik denk graag met je mee en help het je te realiseren. Neem contact op voor een afspraak.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp