Decoratie en symmetrie

Je bent druk bezig met de laatste hand aan het interieur. Ook wel de decoratie genoemd. Nu wil je niet dat het vol komt te staan, waardoor alles rommelig lijkt. Je wilt ook niet dat het compleet leeg is. Wat nu? Er zijn een paar manieren. In een andere blog heb ik de regel van 3 al uitgelegd. Het is beter als je deze eerst even leest.

Nu ga ik het hebben over kracht bijzetten. Daar is symmetrie een perfect middel voor. Waarom? Je kent het wel, die afbeeldingen waarbij een open haard perfect in het midden lijkt te zitten en heel veel aandacht vraagt. Dit kan je ook op kleine schaal bereiken. Met decoratie.
Heb je bijvoorbeeld een mooi schilderij boven een dressoir, dan mag dit gezien worden. Symmetrie helpt je hierbij. Een makkelijk gegeven is om aan beide kanten van het schilderij een lamp te zetten. Dit mogen natuurlijk ook vazen zijn. In ieder geval iets met hoogte. Door dit te doen geef je focus aan het schilderij.
Symmetrie kan zelfs zo sterk zijn, dat een kleine setting van decoratie al veel aandacht kan pakken.
Waar je wel voor moet zorgen is dat je deze kracht niet verbergt. Symmetrie heeft juist kracht als je goed kan zien. Zet een symmetrische decoratiesetting dus nooit in een hoek.
 
Loop je na het lezen van beide blogs nog steeds vast met de decoratie. Een persoonlijk interieuradvies aan huis is dan de oplossing. Tijdens het interieuradvies geef ik je persoonlijke tips en tricks dit op te lossen. We kunnen zelfs direct aan de slag gaan.

Wie ben ik?

Designed by Elroy is de jonge en dynamische interieurontwerpstudio van interieurontwerper Elroy van Duijvenbode. Designed by Elroy is uniek in zijn kleurgebruik wat een eigen stijl voortbrengt.
Deze blog wordt gebruikt als persoonlijke uitlaat over wonen en uitleg van producten waar Designed by Elroy zich mee bezig houdt. Blogs worden met regelmaat geupload en zullen allerlei verschillende onderwerpen hebben. Voor vragen neemt u contact op via info@designedbyelroy.com of via facebook, twitter of instagram via @designedbyelroy 
(Disclaimer: De meeste foto's zijn geen eigendom van Designed by Elroy. Foto's zijn gevonden via Google en Pinterest. Mocht er een foto bij zitten waar de eigenaar niet blij mee is, neem contact op, dan haal ik het er meteen van af.)

 

Neem direct contact op

designed