Het hoofdeinde

Het Engelse woord voor hoofdeinde doet veel sterker aan. Een headboard. Om niet met je hoofd tegen de muur te liggen, is een headboard een must in de slaapkamer. Nee, ik bedoel niet dat lage opstaande randje van het bedframe zelf. Ik bedoel een duidelijk vlak waar je tegenaan kan leunen met een goed boek, of Ipad voor Candy Crush...

Mag mijn hoofdeinde dan niet meer aan mijn bed vast zitten? Natuurlijk wel. Er zijn genoeg bedden waar een hoofdeinde aan vast zit die volstaan. Maar als jij graag rechtop in bed een boek leest, dan is een laag hoofdeinde niet lekker zitten. De rand steekt dan in je rug.
Het mag natuurlijk ook een stuk luxer. Een hoger segment bed kan al snel een luxe headboard hebben. Zoals het merk Schramm, Waar elk bed een luxe headboard aan vast heeft.
hoofdeinde
Natuurlijk kan je ook zelf een headboard (laten) maken. Netjes gestoffeerd op de hoogte die je wilt en de breedte die je wilt. Zoals de breedte van je bed. Of van hout met een patroon. Zo is een schilderij boven bed ook niet meteen nodig.
gestoffeerd hoofdeinde
Of ga voor het hotelgevoel. Waar hoofdeindes echte blikvangers zijn door een zichtbare en vol gedecoreerde voorzetwand.
Of door de wand van links tot rechts helemaal te gebruiken, pak je de gehele wand als hoofdeinde. Dit kan je bijvoorbeeld doen door met panelen te werken.
Maar het meest luxe gevoel is toch echt een stukje gemak. Dat er een lampje naast je hangt met een lichtschakelaar die in de headboard verwerkt zit. Samen met een stopcontact voor nog meer gemak. Natuurlijk geplaatst op een makkelijk bereikbare plek.
Kom tot rust in de slaapkamer. Of je nu wel leest of niet. Een hoofdeinde maakt de slaapkamer een stuk warmer en gezelliger. Ik raad het aan.

Wie ben ik?

Designed by Elroy is de jonge en dynamische interieurontwerpstudio van interieurontwerper Elroy van Duijvenbode. Designed by Elroy is uniek in zijn kleurgebruik wat een eigen stijl voortbrengt.
Deze blog wordt gebruikt als persoonlijke uitlaat over wonen en uitleg van producten waar Designed by Elroy zich mee bezig houdt. Blogs worden met regelmaat geupload en zullen allerlei verschillende onderwerpen hebben. Voor vragen neemt u contact op via info@designedbyelroy.com of via facebook, twitter of instagram via @designedbyelroy 
(Disclaimer: De meeste foto's zijn geen eigendom van Designed by Elroy. Foto's zijn gevonden via Google en Pinterest. Mocht er een foto bij zitten waar de eigenaar niet blij mee is, neem contact op, dan haal ik het er meteen van af.)

 

Neem direct contact op

designed