Hoe richt je een slaapkamer in

Een slaapkamer is een persoonlijke ruimte. Je brengt er veel tijd door, ook al merk je dit niet. In een slaapkamer moet je goed kunnen slapen. De omgeving waar in je slaapt, beïnvloedt hoe goed je slaapt. Hoe richt je een slaapkamer in zodat je goed slaapt? Door persoonlijke invloeden.
 
Persoonlijke spullen helpen hier niet alleen bij. Hoe richt je een slaapkamer in zodat je goed slaapt? Dit doe je door een goede basis te hebben. Deze basis voor de slaapkamer bestaat uit vijf meubelstukken.

Bed

In een slaapkamer is een bed natuurlijk het belangrijkste. Investeer in een goed ademend matras met een stevige bedbodem. Zorg dat jij en je bedpartner genoeg ruimte hebben om te draaien en goede ondersteunende hoofdkussens hebben. Natuurlijk willen we de slaapkamer ook sfeervol aankleden. Dit doe je door een aantrekkelijk (en zacht) hoofdeinde te nemen en het bed aan te kleden met sfeervolle lakens en spreien.
by Schramm (Love their furniture)
wall mounted night stand

nachtkastjes

Je kan niet zonder een nachtkastje. Je telefoon onder je kussen leggen, dan weet je zeker dat je graag een brand wil stichten. Een nachtkastje is handig om spullen op neer te leggen. De telefoon, een boek of tablet en een glas water voor de hydratatie. Ook kan je er een nachtlamp op kwijt. Zorg voor een nachtkastje waar je naast op ook spullen in kan leggen voor een opgeruimde slaapkamer.

Kastruimte

Niemand kan ooit zonder kastruimte. Daarom is een kast van groot belang in een slaapkamer. Niet alleen om spullen te bewaren, ook om spullen op te bergen zodat jouw slaapkamer er niet rommelig uit ziet. Hoeveel kastruimte je nodig hebt is persoonlijk. Wel is het opruimen in kasten een goede tip.
luxe inloopkast voor mannen

Hoe richt je een slaapkamer in? Door genoeg opbergruimte te hebben.

Maak het donker

Weinig mensen zullen een goede nachtrust pakken bij een verlichte kamer. Zorg dus voor goede raamdecoratie. Dit kan zijn van een simpel rolgordijn tot aan luxe gordijnen. Om een kamer aan te sfeervol aan te kleden geldt bij raamdecoratie hetzelfde als bij kleding. Laagjes doen het werk. Door een lichtdoorlatend rolgordijn, plissé of andere raamdecoratie te kiezen samen met verduisterende gordijnen maak je in elke stijl een kamer sfeervol.
Hoe richt je een slaapkamer in

Waar trek jij je sokken aan?

Dit kan natuurlijk aan de rand van het bed. Dit kan ook op het laatste meubelstuk wat de basis vormt in elke slaapkamer. Een stoel.
Een stoel is handig om je sokken aan en uit te trekken. Ook is een stoel handig om wat spullen op te leggen of klaar te leggen voor de volgende dag. Wat voor stoel jij kiest ligt aan de ruimte die je hebt. In een kleine slaapkamer zal een eetkamerstoel beter staan waar in een grote master-slaapkamer één of twee fauteuils meer sfeer meebrengen.

Dus hoe richt je een slaapkamer in? Door in ieder geval deze vijf meubelstukken te gebruiken.

Wil jij weten hoe jij jou slaapkamer ook nog sfeervol en persoonlijk maakt? Tijdens een adviesgesprek geef ik graag meer tips en tricks hoe jouw slaapkamer er persoonlijk en sfeervol uit kan zien. Neem hier contact op!

Wil jij zomerse slaapkamerinspiratie?

Elk seizoen weer verwissel je kleding. In de zomer dunne shirtjes en in de winter pak je dikke truien. Waarom zou je de slaapkamer niet dezelfde verfrissing geven. Naast de dikke truien heb jij vast wel ruimte voor het dikke dekbed.
 
Niet alleen is de slaapkamer een veilige haven, het is ook een plek waar je veel tijd besteed. Des te meer is het nu tijd voor een zomerse make over.

Wie ben ik?

Designed by Elroy is de jonge en dynamische interieurontwerpstudio van interieurontwerper Elroy van Duijvenbode. Designed by Elroy is uniek in zijn kleurgebruik wat een eigen stijl voortbrengt.
Deze blog wordt gebruikt als persoonlijke uitlaat over wonen en uitleg van producten waar Designed by Elroy zich mee bezig houdt. Blogs worden met regelmaat geupload en zullen allerlei verschillende onderwerpen hebben. Voor vragen neemt u contact op via info@designedbyelroy.com of via facebook, twitter of instagram via @designedbyelroy

(Disclaimer: De meeste foto's zijn geen eigendom van Designed by Elroy. Foto's zijn gevonden via Google en Pinterest. Mocht er een foto bij zitten waar de eigenaar niet blij mee is, neem contact op, dan haal ik het er meteen van af.)

designed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *