Waarom een interieurontwerper inhuren?

Deze vraag word mij vaak gesteld. Waarom zou ik een interieurontwerper inhuren? Er is een misverstand dat een interieurontwerper inhuren alleen voor de 1% is. Natuurlijk is er de droom om een onbeperkt budget te hebben om de meest creatieve woonbeleving neer te zetten. Dit is echter niet waarvoor ik interieurontwerper ben geworden.

Hier een aantal redenen waarom je een interieurontwerper om hulp vraagt.

Wat is de beste indeling van de meubels.

Een interieur, bijvoorbeeld van een woonkamer, is net een grote puzzel. Alleen is bij ieder gezin deze puzzel anders. Wat is voor jou en jouw gezin de beste indeling van de meubels en welke meubels gebruik je dan? Als interieurontwerper ben ik puzzel ik hier graag aan. Ik weet precies wat er anders moet om een betere indeling te krijgen.
mijn interieur is een puzzel
een interieurontwerper inhuren

Het voelt kaal of sfeerloos aan.

Wat je ook doet, er mist iets. De kamer voelt net iets te leeg of je krijgt het gevoel van sfeer niet zoals jij wilt. Wat lijkt als leuke kleurtjes adviseren, heeft kleur juist veel te maken met sfeer. Om op de juiste plek kleur te creëren, of dit nu met muurverf, behang, een schilderij of een meubelstuk is. Door hierin advies te vragen van een interieurontwerper, krijgt jouw interieur meer sfeer.

Maar ik weet precies wat ik mooi vind.

Dat is heel goed. Alleen een bord met aantrekkelijk eten maakt nog niet dat het smakelijk is. Wat ik probeer te zeggen is; Hoeveel mooie spullen je ook bij elkaar hebt, als je het niet bij elkaar weet te combineren, staat het nog steeds niet mooi.
Overleggen welke stappen je moet nemen om het totaalplaatje wel mooi te krijgen? Dit is ook zeker mogelijk met een interieurontwerper.
hoe combineer ik meubels die ik mooi vind

Hoe ga je alles uitvoeren?

Verhuizen, maar eerst een (kleine) verbouwing in het nieuwe huis. Dit samen met willen verhuizen binnen een paar weken en hopen dat alles goed komt. Heb je een duidelijk plan en een goede planning, dan is het zeker mogelijk dat het lukt. Kans is groot dat je dit niet hebt, of niet duidelijk genoeg zodat een derde partij, zoals een aannemer, ook precies weet wat jouw bedoelingen zijn.
Een interieurontwerper maakt deze plannen. Dit zodat voor iedereen duidelijk is wat waar gedaan moet worden en welke meubels waar komen. Daarnaast maak ik een duidelijke planning waardoor iedereen zo snel mogelijk hun werk kan doen.
Investeer je in een aannemer die een fout moet oplossen, of verhuis jij op tijd door een investering in een interieurontwerper?
interieurontwerper Leiden

Maar een interieurontwerper inhuren is heel duur…

Dat ligt aan jezelf. Zoals je leest kom je met een advies al op het juiste spoor. Dit kost je een paar uur en scheelt jouw uren in het verzinnen van oplossingen.
Een interieurontwerper inhuren
Een interieurontwerper inhuren is een investering die zichzelf terugverdiend. Zoals je leest is een ontwerp bij een verbouwing of grote ingreep zoals een verhuizing altijd handig. Een duidelijk plan voorkomt fouten, zeker als het de verbouwing of verhuizing wordt gemanaged door de interieurontwerper. Vergeet daarnaast niet dat een interieurontwerper zoals ikzelf een groot netwerk met betrouwbare vaklieden heeft om jou beter op weg te helpen.

Heb jij vragen over veranderingen in jouw interieur of sta je op het punt te gaan verhuizen? Ik bespreek graag een persoonlijke aanpak bij jou thuis. Hier kan je contact met mij opnemen.

Wat is nu precies een designkeuken?

Strak, wit en modern? Eerder een eye catcher in elk huis. Lees meer...

Kijk uit voor een interieurfout

Het maken van een interieurfout is dodelijk voor de sfeer. Dit zijn zulke fouten. Lees meer...

Wie ben ik?

Designed by Elroy is de jonge en dynamische interieurontwerpstudio van interieurontwerper Elroy van Duijvenbode. Designed by Elroy is uniek in zijn kleurgebruik wat een eigen stijl voortbrengt.
Deze blog wordt gebruikt als persoonlijke uitlaat over wonen en uitleg van producten waar Designed by Elroy zich mee bezig houdt. Blogs worden met regelmaat geupload en zullen allerlei verschillende onderwerpen hebben. Voor vragen neemt u contact op via info@designedbyelroy.com of via facebook, twitter of instagram via @designedbyelroy 
(Disclaimer: De meeste foto's zijn geen eigendom van Designed by Elroy. Foto's zijn gevonden via Google en Pinterest. Mocht er een foto bij zitten waar de eigenaar niet blij mee is, neem contact op, dan haal ik het er meteen van af.)

 

Neem direct contact op

designed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *